Разводите в ЕС - трудна работа

В повечето случаи разводът е нещо сложно. Още по-сложно става обаче, когато съпрузите не са с еднаква националност или са, но не живеят в родината си. Кое разводно право ще влезе в сила при френско-германска двойка, която живее в Италия например? Ситуацията може да е изключително сложна, защото страните от ЕС не са единни по отношение на разводите.

Пример можем да вземем със следната двойка. Тя е французойка, той е британец. Двамата се преместват да живеят в Париж, но бракът им не издържа, защото той научава, че тя му изневерява. За прошка и дума не може да става и още същия ден той подава молба за развод. По френското право виновният за раздялата има и по-малко права.Съгласно британско право това е без значение. И във Великобритания, и в Германия въпросът за вината не стои.

Специализираният в семейното право адвокат Марк ван Рой е разположил офиса си в близост до европейските институции в Брюксел. Той знае колко сложен може да се окаже един развод, затова и клиентите му са от цялата европейска общност. "Досега имаше само две причини, с които можеше да се подаде молба за развод. Едната е, ако се докаже нарушаване на морала у единия партньор, например изневяра. Втората причина е съпрузите да живеят най-малко две години разделени. С модернизирането на закона например в Белгия, нещата стават далеч по-прости.

Въпросът за вината

остава, но времето на раздялата е намалено на една година. По-важното е, че единият от партньорите може просто два пъти да повтори желанието си за развод пред съда, с което другият става безсилен и е принуден да даде съгласието си."

Сложна остава ситуацията, ако единият или и двамата съпрузи са чуждестранни граждани.

"В Белгия например белгийският съд е отговорен за случая, ако последното съвместно жилище на двойката се намира в страната. Те обаче могат да решат да се разведат и в родината си, ако са от една националност. Но и двамата трябва да са съгласни."

Между германското и белгийското право няма голяма разлика, но между шведското и полското например лежат светове. Така че приблизителни правила в рамките на общността биха улеснили процедурите при разводите на еврогражданите.

DW

Contacts

Center,1000 Sofia, Bulgaria,

 GSM: 0899842340, 

Skype: detectivinj

Email: detectivinj@gmail.com

Send Query

Email:
Subject:
Message:
1+1=?
I accept Privacy policy
accident Candidates compensation Computer Forensics copmlicated Corporate Investigation court dating sites debt tracing deptor detective detective agency detective services divorce employees Facebook fake accuse false actions infidelity insurance fraud investigation leakage of information lie detector maintenance marriage missing persons morality nationality native country passwords private detective Proof of infidelity searching separation separeted sexual abuse Sickness and Absenteeism staff staff recruitment surveillance Surveillance of persons theft tracing undercover Vehicle Tracking video surveillance МПС анализира обаждания българия вербувани внимание жертви застрахователна полица излъгани контрол кръшкачи лица лиценз за превоз лична карта мерки за контрол насрещна проверка неверни съпрузи непълнолетни оригинална товарителница показания поръчка превозни документи предпазни мерки престъпление престъпност принудителна проституция програма психически тормоз разкриване на изневери риск самоличност свидетелски показания сигурност спедитор товар транспортна фирма транспортния бранш трафик на хора физически тормоз шофьор