Срамният български специалитет

Престъпници от България държат "бизнеса" с трафик на хора в Германия. Това сочат данните на Федералната служба по престъпността. В регистрираните случаи става дума предимно за принудителна проституция на непълнолетни.

Реалният брой на принудените да проституират не е известен

През миналата година броят на съдебните разследвания, свързани с принудителна проституция в Германия, е намалял. Същото се отнася и за броя на жертвите. Това обаче са само официални статистики. Предполага се, че реалните цифри са значително по-високи, защото в много от случаите до намеса на полиция и съд така и не се стига.

Жертвите не дават показания

Както и преди значителни промени в статистическите данни за произхода на жертвите и на извършителите няма. 85% от официално регистрираните жертви на принудителната проституция в Германия са от европейски страни. Сред чужденците най-голям е броят на румънците и българите. Както и преди в значителна част от случаите става дума за непълнолетни. Германците са на първо място сред организаторите на този вид търговия с цел сексуална експлоатация. Сред чужденците обаче отново на първите две места са престъпници от България и Румъния. На трето място в тази мрачна статистика са трафикантите с турско гражданство.

Най-голямото предизвикателство си остава идентифицирането на жертвите и нежеланието им да свидетелстват срещу извършителите на престъплението. Без свидетелските им показания обаче не може да се докаже вина за нелегален трафик на хора и принудителна проституция. В анализа на Федералната служба по престъпността се отделя специално внимание на България, Румъния и Унгария заради членството им в ЕС. Междувременно техните граждани могат да представят проституцията като легална форма на услуги, така както позволява законът в Германия. Опитът на Федералната служба по престъпността обаче сочи, че често в тези случаи става дума за фантомни фирми, които прикриват сексуална експлоатация.

Обещанията за добър живот са само примамка

Жертвите прикриват мъчителите си - "Повечето от жертвите са свързани със семейни и или етнически доминирани структури, нямат връзка с германската правова и социална държава и не са готови да свидетелстват срещу извършителите на престъплението, които са от техния клан", се казва в анализа на Федералната служба по престъпността. 36% от регистирираните жертви на сексуална експлоатация са знаели, че ще проституират в Германия. Примамени са били с обещания за високо заплащане. На практика обаче от тях се искало да си изплащат дълговете по транспорта, документи и квартира, което ги обричало на експлоатация при крайно мизерни условия. Учудване буди фактът, че все още голям брой от жертвите - 35%, са били излъгани с предложения за съвсем друга работа в Германия, като 14% са били вербувани чрез псевдо-агенции за мода и изкуство. Във всички тези случаи жертвите са силно зависими от извършителите на престъплението и са държани под контрол чрез психически и физически тормоз. Ето защо Федералната служба по престъпността съветва германските полицаи да се грижат максимално за жертвите, спечелвайки доверието им за бъдещи свидетелски показания.

DW

Contacts

Center,1000 Sofia, Bulgaria,

 GSM: 0899842340, 

Skype: detectivinj

Email: detectivinj@gmail.com

Send Query

Email:
Subject:
Message:
1+1=?
I accept Privacy policy
accident Candidates compensation Computer Forensics copmlicated Corporate Investigation court dating sites debt tracing deptor detective detective agency detective services divorce employees Facebook fake accuse false actions infidelity insurance fraud investigation leakage of information lie detector maintenance marriage missing persons morality nationality native country passwords private detective Proof of infidelity searching separation separeted sexual abuse Sickness and Absenteeism staff staff recruitment surveillance Surveillance of persons theft tracing undercover Vehicle Tracking video surveillance МПС анализира обаждания българия вербувани внимание жертви застрахователна полица излъгани контрол кръшкачи лица лиценз за превоз лична карта мерки за контрол насрещна проверка неверни съпрузи непълнолетни оригинална товарителница показания поръчка превозни документи предпазни мерки престъпление престъпност принудителна проституция програма психически тормоз разкриване на изневери риск самоличност свидетелски показания сигурност спедитор товар транспортна фирма транспортния бранш трафик на хора физически тормоз шофьор